Sigorta Neden Önemlidir

Sigorta Neden Önemlidir

Sigorta Neden Önemlidir? 

Sigorta neden önemlidir? Sorusunun cevabında pek çok maddî ve mânevî fayda öne çıkıyor. Sağlık, konut, araç, nakliyat gibi onlarca çeşidi bulunan sigortaların her biri kendi içinde muhtelif avantajlar barındırıyor.

‘Yeni bir gün, yepyeni sürprizlere gebedir.’ Sözüne hak veriyoruzdur. Aynı zamanda her günün kaza, yangın, deprem, hırsızlık ve benzeri olumsuzluklara da gebe olabileceğini unutmamak gerekiyor.

Aliağa sigorta çözümleri tam bu noktada güçlü bir önlem ve telâfi mekanizması olarak karşımıza çıkıyor. Olası zararlara karşı evini, iş yerini, sahip olduğu tüm malları ve hatta canını teminat altına almak isteyenler sigortalara yöneliyor.

Tabii ki sigorta, muhtemel tehlikeler karşısında bir kalkan ve paratoner vazîfesi görüp onları daha gelmeden engelleme gibi bir güce sahip değil. Ancak sigortalar, herhangi bir zarar oluştuğunda bunu zahmetsiz, mâliyetsiz bir şekilde tazmin etmenin ve yitirilenleri tekrar yerine koymanın en garanti yolu.

Sigorta Nedir? Aliağa Sigorta Nedir?

Başlangıçta ödenen bir prim mukabili, kişiye geleceğe yönelik birtakım teminatlar sağlayan poliçeler, ‘sigorta’ olarak adlandırılıyor.

Bu doğrultuda sigorta kapsamına dâhil her şey, ilerleyen süreçte yaşanması muhtemel problemlere karşı sözleşmeyle güvence altına alınmış oluyor.

Böylelikle Aliağa sigorta çeşitleri, kurumların ve bireylerin değerlerini, varlıklarını korumalarına, finansal bakımdan güvende kalmalarına yardım ediyor.

Olası risklerin gerçekleşmesi hâlinde, meydana gelen zararların telâfisini yapıyor ve kaybedilen şeylerin -mâneviyât yönüyle değilse bile maddiyat açısından- geri kazanılmasına imkân tanıyor. Böylece kişilerin, uğradığı zararlardan ötürü parasal anlamda zor duruma düşmesini engelliyor. Zararın miktarını tamamen karşılamak suretiyle kişileri büyük masraf ve külfetlerden kurtarıyor.

İşte bu tür hayatî işlevlere sahip olan sigorta işlerini yürütmek, bu alandaki ürünlerin satışını gerçekleştirmek için Aliağa sigorta firması Bertan Tarran nitelikli hizmetler sunuyor.

Sigorta Neden Önemlidir? Aliağa Sigorta Yaptırmak Neden Önemli? Sigorta Yaptırmanın Avantajları

Gelecek planlamasını daha kolay hâle getiren sigorta, girişimciliğe de katkı sağlıyor. Bu çerçevede bazı sigorta avantajları şöyle sıralanıyor:

  1. Maddî zararları tazmin ederek kişileri katlanmak zorunda kalacakları tüm maliyetlerden korur.
  2. Aynı tür riske sahip kişilerin kolaylıkla birbirini bulabilmesine ve ortaya çıkan zararların ortak havuz üzerinden giderilmesine olanak tanır. Riske maruz kalan kurumların ve bireylerin zararı ortaklaşa karşılamasını organize ederek kişi başına düşen ödeme tutarının da azalmasını mümkün kılar.
  3. Beklenmedik hasarların maddî varlıklara ve finansal değerlere verdiği zararları ortadan kaldırma fırsatı sunar.
  4. Kişilerin kendilerini ve sahip olduklarını daha emniyette hissetmesini sağlar.
  5. Güvenli, huzurlu, yüksek kaliteli ve risklerin minimize edildiği bir yaşamın kapısını aralar.

Aliağa Sigorta Çeşitleri Nelerdir? En Popüler Sigorta Türleri:

İzmir’in en köklü ve prestijli sigorta firması olarak varlık gösteren Bertan Tarran Sigorta, bu alandaki bütün beklentilere yenilikçi ve kişiye özgü çözümler üretiyor. En çok tercih edilen bazı Aliağa sigorta çeşitleri arasında ise şunlar bulunuyor:

  • Kasko Sigortaları:

Bu sigorta türü; araçların yanma, çalınma, kaza, yolda kalma, kötü niyetli hareketlere maruziyeti gibi pek çok duruma karşı güvence sağlar. Bu tarz olumsuzluklar sonucu meydana gelen zararları ödeme, gerektiğinde âcil yardım desteği sunma gibi teminatları içerir.

  • Trafik Sigortası:

Sürücünün trafik kazasına karıştığı ve karşı tarafa zarar verdiği durumlarda oluşan bedenî ve maddî zararları karşılamaktan, kazazedelerin hastane ve tedavi giderlerini ödemekten sorumlu bir sigorta çeşididir.

  • Özel Sağlık Sigortası:

Sağlık giderleriyle ilgili tüm ücretleri ihtiva eden geniş bir muhtevaya sahiptir. Hastaneye yatış, ameliyat, ilaçlar, özel ekipman temini ve benzeri birçok şey bunlar arasında sayılabilir.

  • Tamamlayıcı Sağlık Sigortası:

SGK tarafından ödenmekte olan sağlık giderlerinde, özel şartlar neticesi ortaya çıkan fark ücretlerini herhangi bir ek ödeme yapmaya gerek kalmadan karşılar.

  • Konut Sigortası:

Hem evinizi, hem de eşyalarınızı olumsuz etkileyebilecek durumlara karşı konut sigortaları en büyük güvencedir. Yangın, hırsızlık olayları, doğal âfetler bunların başında gelir. İşte söz konusu risklerin olası zararlarından korunmanız, konut sigortası yaptırmakla mümkündür.

  • Zorunlu Deprem Sigortası:

‘DASK Sigortası’ olarak da bilinen bu sigorta türü, deprem nedeniyle meydana gelme ihtimâli bulunan maddî hasarlara karşı binanızı ve evinizi güvence altına almak amacıyla uygulanır. Bu sigortanın yapılması devlet tarafından mecbûrî tutulmuş olup, konut sigortası ise bunun tamamlayıcı bir unsurudur ve isteğe bağlıdır.

  • Bireysel Emeklilik Planları:

Kişilerin kamusal emeklilik planlarına ilâveten faydalanabilecekleri bu hizmet, insanlara özel emeklilik sistemine katılma imkânı sunar. Böylelikle kişi, belirli şartları karşıladığı ve gereken prim ödemelerini yatırdığı takdirde emekliliğin sağladığı avantajlardan yararlanma hakkı kazanır.

  • Seyahat Sigortası:

Eşya ve yolcu güvenliğinin sağlanması için bu sigorta türünden yardım alınır. Ayrıca bahsi geçen sigorta çözümleri, gerektiği zaman âcil yardıma kolayca ulaşılabilmesinde de büyük rol oynar.

Aliağa Sigorta Firması Olarak Neden Bertan Tarran?

Çünkü Bertan Tarran Sigorta, değer verdiğiniz her şeyi sizin kadar önemsiyor. Hem kurumsal, hem de bireysel sigorta çözümleri sunan firmamız, bu alandaki tüm beklentilere her bütçe ve ihtiyaca uygun seçeneklerle yanıt veriyor.

Özel sağlık sigortasından araç kaskosu ve trafik sigortasına, aracılık hizmetlerinden kişiselleştirilmiş sigorta alternatiflerine kadar aradığınız ne varsa, hepsi Bertan Tarran imzasıyla hayata geçiyor.

Profesyonel kadrosu, acenteleri, bölge müdürlükleri ile deneyimli, geniş bir kadroya sahip olan firmamız, modern teknolojileriyle de efektif sigorta çözümlerine imza atıyor.

Sunduğu nitelikli hizmetlerle sektörüne adını ilk sıralardan yazdırmayı başaran firmamız, sigorta deneyimlerinie yepyeni bir boyut kazandırıyor.

Sigorta neden önemlidir? Sorusuna yanıt verirken sıraladığımız tüm avantajlar ve çok daha fazlası, Bertan Tarran Sigorta’yla size çok ama çok yakın!

Zengin kapsamlı ürün portföyü ve geniş bir hizmet ağı bulunan firmamız, yenilikçi yaklaşımlar ile şekillendirdiği stratejilerinden güç alıyor.

Öyleyse siz de tüm bu avantajlardan yararlanmak için Bertan Tarran Sigorta ayrıcalığını yaşayın! Kendinizi, sevdiklerinizi ve bütün varlıklarınızı teminat altında tutarak güvende olmanın rahatlığını her an hissedin!

Tags sigorta

0 Yorum

Hiç yorum yapılmamış

Yorum Yap